Sebabakusabrina Masuk Berita Harian!

Hai assalamualaikum,

Entry ni patutnya dipublishkan bulan Januari yang lepas. Terima kasih tak terhingga kepada tuan blog sebab rajin sangat, dan alhamdulillah 5 bulan dah berlalu.

Alhamdulillah, syukur sangat2, akhirnya selepas kira-kira 2 tahun blogging, blog Ina terpilih untuk masuk Berita Harian *kesat air mata. Sejujurnya, masa zaman newbie dulu, time Ina tengah adore Kak Lyssa Faizureen, rasa terliur pulak sebab jeles tengok Kak Lyssa masuk majalah macam2. Ina pun ambil keputusan dengan menelan air liur, & jadikan semua ni angan2.

Tak sangka, setelah lama menanti, sampai cita-cita ni Ina dah nak lupa dah, tiba-tiba jeng jeng jeng! Kak Nisa pm Ina... Terima kasih kak!!.. Masa tu, feeling dia, masyaallah rasa nak lompat, jogging, buat marathon keliling rumah! & betul lah, Ina melompat pusing keliling rumah. Bila dah reda, baru Ina reply mesej Kak Nisa sambil berjoget-joget depan laptop.

Tu cerita sebelum masuk paper.

Lepas masuk paper, ummi masukkan kepingan akhbar tu dalam whatsapp group. Paling seram sekali, bila sedara Ina cerita, pak cik Ina siap kata "apa benda yang budak sabrina tu tulis dalam blog? cuba tengok sikit". Gila kau. Pak cik aku nak tengok blog! Seram tak seram.


Okay, tajuk dia memang Ina tak sangka, hahaha. Rasa tak percaya pulak Ina ada cakap macam tu :p 

Alhamdulillah, tercapai juga cita-cita Ina. Lepas ni, nak kumpul duit nuffnang pula, insyaallah. Teringin juga nak dapat cek nuffnang. Dah terliur tengok orang. Tu yg sekarang gigih blogwalking ni. 

Doakan Ina ;) 

p/s: Terima kasih kepada semua yang sudi singgah di blog Ina & yang selalu bagi sokongan kepada Ina sepanjang Ina dalam dunia blogging ♥

Bye, assalamualaikum.

Comments

  1. tahniahlah... bestnya masuk paper huhu

    ReplyDelete
  2. Allhamdulillah sis... rezeki Allah... selamat maju jaya....

    ReplyDelete
  3. wow! congrate! jeles lak~~ hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank you ;D you can get it too ^^

      Delete
  4. Eeee bestnya dia :* Tahniah kak!

    ReplyDelete
  5. hai ina! wahh tahniah kuar dlm paper ha engkau hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak anaaa. hehe terima kasih ♥

      Delete
  6. tahniah ... seronok la kan sampai melompat. tapi bab pakcik nak baca blog macam seram je, hehe. nway keep it up :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ^^ hehe masa tu mmg rasa seronok sangat rasa nk berguling.. alhamdulillah, tq :)

      Delete
  7. Waaaaa bestnya! Congrats xD

    ReplyDelete
  8. Waahhh!!!!

    Tahniah! Tahniah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cerooo.
      thank you thank you ^^

      Delete
  9. waa hebat tu heee tahniah ina :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa je kak.. dh rezeki.. terima kasih ye :)

      Delete
  10. haha cerita merepek pun masuk paper means tk merepeklah tu!! tahniah ina, happy blogging ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha sbnrnya mmg byk cerita merepek dlm blog ni :p hehe tq! :D

      Delete
  11. Assalammualaikum.

    Ina, tahniah tau! Trcpailh ye cita2 nk jdi mcm akk Lyssa. ^^
    Keep it up.

    Btw.. post sblum ni tntng prkra allergic tnggi pndek tu haha..,
    Stiap org ada klbihan msing2. Ada hkmah. Mna thu klau Ina pndek Ina kna buli.
    Mnalah thu.. haha. Brbanggalh mnjdi tnggi. *nk tnggi jgak. haha*

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..
      thank you nur! alhamdulillah.. hehe..
      hahahah betul tu!! :D ina mmg suka buli budak pendek2 ni hahaha mana ada, kadang2 je. :p

      Delete
  12. Tahniahhh ina. Bukan senang nak masuk paper taw hheh

    ReplyDelete
  13. Waahhh...tahniah ye,,,teringin gak nak masuk paper ..hihi...

    singgah blogwalking :) salam ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe akak pun boleh insyaallah ^^ salam ramadhan juga :D

      Delete
  14. wowww !! TAHNIAH ... goof job ina :XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak lyssa!! :D hehehe

      Delete
  15. Hai. CN blogwalking kat sini.
    Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  16. Perghh bestnya masuk paper. Tahniah Ina.. Hahaha macam mana nak masuk paper? Ahaks XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdulillah.. terima kasih.. hahaha hm ina pun tak tahu lah.. rezeki rasanya..

      Delete
  17. Tahniah... All the best yaaah !

    Salam ukhuwwah dari kak,
    Mawar Assufi

    ReplyDelete
  18. wow.. hebat la inaa. adore adoreee

    ReplyDelete
  19. Hi,saya singgah sini n follow.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment