Tuesday, 31 December 2013

Tutorial ringankan blog

Assalamualaikum,

Hari ni, dah 31 December 2013 . Masa berlalu dengan pantas sekali. Ye, tak ye Ina dah form 3. Padahal, muka childish je, macam budak darjah 5. :p Hehe perasan je :3 Abaikan. Entri untuk 2014, insyaallah Ina update esok, ye. ( bocor rahsia dah )

Abaikan intro yg merapu, ye. Kembali kita ke jalan yg lurus iaitu tutorial ringankan blog.

Macam mana nak buat blog korang jadi ringan ? Jangan risau. Jom ikut tutorial ni.

1) Dashboard -> Layout -> Add a gadget -> HTML Javascript.

2) Copy kod ni, dan paste di ruangan HTML Javascript.
 <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>

3) Save.

Bukan cara ni, sahaja kita boleh ringankan blog. Insyaallah, kejap lagi, Ina akan sharekan kepada korang untuk tips ringankan blog.

Untuk check berat blog korang, boleh pergi SINI .

Semoga entry ni, membantu korang semua ye ♥♥

Bye, assalamualaikum :)
<script charset='utf-8' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://k-blogger.googlecode.com/files/easy-loading.js' type='text/javascript'/>
<script charset='utf-8' type='text/javascript'>
$(function() {
$(&quot;img&quot;).lazyload({placeholder : &quot;http://bit.ly/Qv60g5&quot;,threshold : 200});
});
</script> - See more at: http://falah-kharisma.blogspot.com/2013/01/cara-meringankan-blog-yang-berat.html#sthash.ACuUAjnc.dpuf
<script charset='utf-8' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://k-blogger.googlecode.com/files/easy-loading.js' type='text/javascript'/>
<script charset='utf-8' type='text/javascript'>
$(function() {
$(&quot;img&quot;).lazyload({placeholder : &quot;http://bit.ly/Qv60g5&quot;,threshold : 200});
});
</script> - See more at: http://falah-kharisma.blogspot.com/2013/01/cara-meringankan-blog-yang-berat.html#sthash.ACuUAjnc.dpuf
<script charset='utf-8' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://k-blogger.googlecode.com/files/easy-loading.js' type='text/javascript'/>
<script charset='utf-8' type='text/javascript'>
$(function() {
$(&quot;img&quot;).lazyload({placeholder : &quot;http://bit.ly/Qv60g5&quot;,threshold : 200});
});
</script> - See more at: http://falah-kharisma.blogspot.com/2013/01/cara-meringankan-blog-yang-berat.html#sthash.ACuUAjnc.dpuf
<script charset='utf-8' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://k-blogger.googlecode.com/files/easy-loading.js' type='text/javascript'/>
<script charset='utf-8' type='text/javascript'>
$(function() {
$(&quot;img&quot;).lazyload({placeholder : &quot;http://bit.ly/Qv60g5&quot;,threshold : 200});
});
</script> - See more at: http://falah-kharisma.blogspot.com/2013/01/cara-meringankan-blog-yang-berat.html#sthash.ACuUAjnc.dpuf
<script charset='utf-8' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://k-blogger.googlecode.com/files/easy-loading.js' type='text/javascript'/>
<script charset='utf-8' type='text/javascript'>
$(function() {
$(&quot;img&quot;).lazyload({placeholder : &quot;http://bit.ly/Qv60g5&quot;,threshold : 200});
});
</script> - See more at: http://falah-kharisma.blogspot.com/2013/01/cara-meringankan-blog-yang-berat.html#sthash.ACuUAjnc.dpuf

Monday, 30 December 2013

Freebies header

Assalamualaikum !! :)


Hari ni Ina nak bagi freebies header. Ina baru je buat header ni, semalam. Hehe. Nak tahu tak, semalam kan, Ina follow org sampai kena prove Ina ni robot ke ? Haha -,- Geram betul. Tak sempat nak follow ramai lagi .____. Hmm.

Sebelum tu, nak tengok something tak ? ^^
Ina tak tahu lah, sama ada betul ke tak . Hehhee kalau lah betul, wahh boleh pengsan Ina :>> Kikikiki.

Eh, lari tajuk ni. Hehehe. Terimalah freebies header dari eden. Hehehe.





Doodle kredit to Dysa Sahhir  yg comel ^v^ Hehehe. Comel, kan doodle tu ? Hehehe

Btw lebar header ni, 950 dan tingginya 320 . Transparent. 

Bye, assalamualaikum :> 

Sunday, 29 December 2013

Tuah Encik Mimpi

Assalamualaikum ,

Hi korang semua! :) Rasa dah lama tak update. Tengok2 je dah nak masuk sekolah, kan? Tak sangka betul Ina dah form 3 . Huwahhhh. Sekejap je Ina membesar :') Tapi, muka still macam budak kecil. Okay, okay. Alhamdulillah. Hehe ^^

Alhamdulillah, sejak setahun Ina blogging ni, makin murah rezeki Ina :) Yang lepas, Ina baru je dapat keychain, tudung, sabun beras dan cekak. Terima kasih :) Even Ina dah lama sangat tak join giveaway dan contest. Alhamdulillah, rezeki hujung tahun ♥♥

Tak cukup Allah bagi dengan hadiah, Allah bagi lagi. Ina tak sangka betul macam mana blog Ina boleh ada dalam carian Google, berkaitan dengan Encik Mimpi. Ina tak sangka betul. Macam mimpi je, hehe. Ina mimpi ke ni?? Tolong tepuk pipi Ina ni sikit.



Seriously, sejak Ina mula berblogging, tak pernah pun Ina sangkakan Ina boleh pergi sejauh ni. Blog Ina boleh muncul di sana. Semua ni, memang erghh. Ina tak tahu nak cakap apa, cuma boleh kata alhamdulillah je.

Ina post ni, bukan untuk menunjuk ke apa. Cuma nak share dengan korang semua je. Permulaan Ina, bukannya senang. Dari satu tapak ke satu tapak Ina melangkah. Dulu, Allah je tahu macam mana Ina kena masa mula-mula berblogging. Kutukan semua tu, Ina dah kena dah siap-siap. Tapi, sekarang? Rasa berbaloi semua tu.

Ingat, walau apa pun, cacian, kutukan daripada orang lain, jangan sesekali korang dengar. Belum cuba belum tahu. Sayang seribu kali sayang, kalau korang dah usaha, lepas tu tinggalkan macam tu je. Sia-sia penat lelah korang selama ni.

Ingat. Kita tak boleh buat semua org suka kita. Kalau dia dah tak suka, kita buat macam mana baik sekalipun dengan dia, dia tetap tak suka. Jadi, endahkan semua tu. Korang berdiri, bangkit. Bangkit dari semua ni. Teruskan. Insyaallah, korang akan berjaya.

Terima kasih ye semua. Dari mula sampai sekarang, tetap jenguk Ina. Tak tahu lah macam mana lg Ina nak gambarkan , betapa Ina hargainya jasa korang ni. Terima kasih blogger Cik Akak , Adam Faiz , Iman Zakaria , Ija , dan semua pemabaca blog Ina. Maaf , kalau nak senaraikan, memang banyak. Tak cukup satu post ni. Hehe.

Antara keywords yang asyik diyorang cari masa pergi blog Ina, sejak dua menjak ni, hehe.


Demam Encik Mimpi semuanya. Hahaha. Tengok tu, semua encik mimpi profile, biodata encik mimpi...

Ada satu lagi, Ina nak tunjuk dekat korang, komen daripada seorang anon ni. Ina tertanya-tanya siapa lah dia ni. Sampai sekarang.


Seram kan ayat dia ? Pehh , tapi Ina publish je. Hahaha harap-harap lah anon tu, encik mimpi ke. Hikhik. Mustahillah. Haisyy kuat betul ina ni bermimpi.Hehehe. Terlampau minat sangat dengan encik mimpi :>> Hihik. 

Okay lah, smpai di sini shj entry Ina untuk kali ni. Ina dalam perancangan untuk buat lebih byak lg tips untuk blog, tapi tengoklah. Insyaallah. 

Bye. Assalamualaikum ♥♥

 

 

Tutorial letak ask fm widget dalam blog

Assalamualaikum ,

Korang tahu tak ask fm widget tu macam mana ? Okay, korang boleh tengok bawah ni .


Okay, atas ni contoh ask fm Ina. Besar gila kan ? :p Tak pe, nanti korang boleh edit korang punya widget nanti.

Sebenarnya, ask fm ni memudahkan blogger-blogger lain untuk tanya korang soalan. Ye lah, ada setengah blogger ni pemalu, tak nak tonjolkan diri mereka, so kalau guna ask fm ni, kita tak tahu lah siapa yg tanya soalan tu kat kita :) Hehehe.

1) Daftar masuk ask fm korang. Klik sini .

2) Tekan sini .

3) Customize widget ask fm, mengikut citarasa korang dan tekan Save Changes :)

4) Copy kod yang disediakan .


5) Dashboard -> Layout -> Add a gadget -> HTML Javascript .

6) Paste kod tersebut di ruangan HTML Javascript.

7) Save.

Bye. Assalamualaikum :)

Friday, 27 December 2013

Freebies background floral

Assalamualaikum ,

Hai korang ! :) Hehe . Lepas update freebies space background , Ina rasa nak bagi lagi korang freebies background. Tapi kali ni, freebies background floral pulak :) Hehe. Ini pun, Ina usya dari Google. Nak ? Ambillah . Free je :) Hehehe.

Untuk ambil url gambar, right click -> copy image location.
Untuk download , right click -> save as.


 


 
 

 


  
 

Background2 yang Ina kasi ni, sesuai digunakan untuk twitter background. Background blog pun lawa jugak ! :) Hehehe.

Bye, assalamualaikum.

Freebies background #2 ( space )

Assalamualaikum ,

Hai hai hai !! :) Kali ni, Ina nal bagi freebies galaxy background pulak ! :) Hehe. Ina cari semua background ni dekat Google. Lawa-lawa tau. Kalau korang nak , korang ambil je.

Untuk ambil url gambar , Right click, lepas tu tekan copy image location :D


 


 


 


 


 Background2 ni sesuai digunakan untuk twitter dan background blog tau :) Tapi, Ina lagi suka letak dekat Twitter. Senang nak baca tweet. Hehehe. Try lah ! :)

Bye, assalamualaikum .

Cr;
Tumblr
Google

Tutorial letak linkwithin dalam blog

Assalamualaikum,

Hai. Hari ni Ina nk ajar pulak macam mana nak letak linkwithin dalam blog. Korang tahu tak linkwithin ni, macam mana ? Okay, korang blh tengok bawah ni ;

Okay, linkwithin ni, biasanya sesuai diletakkan di bawah post . Linkwithin ni, memudahkan visitor untuk baca entry korang yg lain. Tak payah diyorang penat scroll archieves korang dari atas sampai bawah... Selain tu, linkwithin ni, untuk tingkatkan pageviews dan membuatkan visitor korang duduk lama dekat blog korang. Percayalah ~ ^^

1) Korang klik sini .

2) Isi macam kat bawah ni . Letak email dan link

3) Tekan Get Widget .

4) Click Install widget yg dia dah warnakan dengan warna biru.

5) Nanti, dia akan keluar macam ni . Pilih Add widget .



6) Pindahkan widget linkwithin tadi, di bawah blog post seperti gambar di bawah .


7) Preview & Save. 

Bye assalamualaikum :) 

Thursday, 26 December 2013

Tutorial letak widget instagram dalam blog *2 cara

Assalamualaikum ,

Selepas membaca entri adik Iman Zakaria di sini, Ina rasa Ina nak share kan macam mana nak letak widget instagram dalam blog. Kalau korang perasan, Ina ada letak widget instagram Ina di bahagian sidebar blog.





Tengok kotak yg Ina bulatkan dengan warna merah tu. Itulah contoh widget instagram. Sebenarnya, Ina menggunakan dua widget yg berbeza. Satu widget, memaparkan gambar-gambar Ina di instagram dan satu lagi, button view on instagram.

Tutorial widget yg memaparkan gambar2 korang di instagram

1) Klik sini

2) Tekan Get Your Free Widget.

3) Isi kotak-kotak tersebut mengikut citarasa korang dan tekan Get Widget.




4) Copy kod yg disediakan.

5) Dashboard -> Layout -> Add a gadget -> HTML Javascript. Paste kod tadi di HTML Javascript.

6) Save. 

Tutorial button View On Instagram

1) Log in instagram korang. Klik sini

2) Tekan sini .

3) Pilih button badge pilihan korang dan copy kod yg disediakan .


4) Dashboard -> Layout-> Add a gadget -> HTML Javascript. Paste kod tadi di ruangan HTML Javascript.

5) Save.

Untuk gabungkan kedua-kedua widget, paste kod button view on instagram di bawah kod widget yg memaparkan gambar2 di instagram tadi.

Eh, eh... Jemput lah melawat instagram Ina ye ... Hehehe...


Actually, Ina pun baru buat ni... Next week... Tengok gambar pun sikit kan, hehehe :)

Mari-mari terbang ke instagram saya . Hihiiii . Terbang ~~~~

Bye, assalamualaikum :)

Wednesday, 25 December 2013

Pemenang End Year Giveaway by Sabrina SA & Nur Farizah

Assalamualaikum :)
 

Wahh tentu korang ternanti-nanti kan siapa akhirnya pemenang end year giveaway ni, kan ? Setelah berbulan-bulan menunggu. So, seperti yang Ina janjikan kelmarin, Ina akan umumkan pemenang hari ni. Terima kasih kepada semua peserta yg sudi join :D

Untuk Tempat Pertama dan Tempat Kedua atau Top Refferal , jeng jeng jeng :

Tempat Pertama
http://farraanuar.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html

Collagen Eye Mask . Tuntut sini .
Topup RM10 . Tuntut sini .
Jam . Tuntut sini .

Tempat Kedua
http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/11/mega-giveaway-by-iman-zakaria.html

Topup RM5 . Tuntut sini .
Bookmark . Tuntut sini .
Jam . Tuntut sini .

Tahniah Ina ucapkan kerana menjadi Top Refferal. Jangan lambat tuntut hadiah tau ;)

Saguhati ( Random )

No. peserta boleh check dekat ---------> http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/12/senarai-peserta-end-year-giveaway-by.html

 Jangan lupa Ctrl + F , mana tahu korang menang dua kali ke :D 


Earing by Nana
1) 14
2)  104

Topup RM5 by Izzah Alya 
1)  93
2)  126

Topup RM5 2x by Farizah
1) 70
2) 69

Header 2x by Farizah 
1) 39
2) 115

Full edit blog by Sabrina
1) 140
2) 41

Topup RM5 by Bibieyy
1) 30
2) 1
3) 67
4) 3

Topup RM5 by Harra
1) 56
2) 30

Kechain by Kak Mazni
1) 105

Full edit blog by Hu Da
1) 16
2) 67

Bookmark by Iman Zakaria
1) 15
2) 13

Shawl by Amirah
1) 14

Button badge by Adam Faiz
1) 116

Souvenir dari USA by Syaza
1) 74
2) 13

Tudung by Ifah Asri 
1) 76

Bookmark by Amirah Rushdan
1) 89
2) 9
3) 115

Keychain by Firfaie Felt Craft
1) 117

Topup RM5 by Shabrina
1) 109
2) 44

Tahniah Ina ucapkan kepada semua pemenang :D Yang tak menang tu, jangan lah sedih ye :) Joinlah giveaway Ina yg akan datang. Jangan lambat ye, tuntut hadiah korang. Hadiah cuma boleh dituntut sehingga tarikh 31 Disember 2013 , kalau tak, habislah hadiah korang. Hehehe. Terima kasih kpd semua yg sudi join, support Ina. :D

 

Bye assalamualaikum :) 

Monday, 23 December 2013

Senarai peserta End Year Giveaway by Sabrina SA & Nur Farizah

Assalamualaikum .


Hi korang :D First of all, sorry sangat sebab Ina terlupa nak update senarai peserta untuk end year giveaway ni. Ina lupa sangat. Sedara Ina dan nenek Ina menginap di rumah Ina selama seminggu. Jadi, kalau tak menghadap laptop je, tak manis lah kan ....

So, sekarang baru free nak update senarai peserta :) Sorry sangat-sangat. Tadi Ina check facebook, ada yg tanya bila Ina nak umum pemenang? Insyaallah, kalau tiada halangan , 25 December ni ataupun hari rabu ni. Whoaahhhhh. Dah nak dekat.

Korang masih boleh promote giveaway Ina selagi Ina belum umum pemenang. Setakat ni, Ina dah ada 2 top refferal. Tapi, sayang lah kan.. Tup tap tup tap, terus tutup. Kesian je korang penat join, kan.... Tak ready apa... So, bila difikirkan, apa salahnya kalau Ina bg 2 hari ni, untuk korang promote giveaway Ina :)

  1. http://khairunnisamystery.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  2. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  3. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  4. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  5. http://schomells.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  6. http://nurinafarhana.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  7. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  8. http://sebelum-nafas-terhenti.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  9. http://ainahananinonino.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html*
  10. http://aidilzaki55.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  11. http://nurjannatulain.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  12. http://littledayanastory.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  13. http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  14. http://jannah-is-my-goal.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  15. http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  16. http://walkstatic.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina.html
  17. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  18. http://littledaies-port.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  19. http://vidolaaa.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  20. http://fazahunhan.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  21. http://watashiwaaliahdesu.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  22. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  23. http://niyhblograudha.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  24. http://inspiritofdays.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  25. http://iniblogcontest.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  26. http://simpledoubletriple.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  27. http://najihah90.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  28. http://alyamaisarah66.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  29. http://www.mizisempoi.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  30. http://chocolatevanilla925.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  31. http://kinifarahberbicara.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html*
  32. http://azeemagilesengalayam.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  33. http://anumbaidurah.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  34. http://tentanghati98.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  35. http://syahidahfadilah.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  36. http://samdia.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  37. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  38. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  39. http://arnilala.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  40. http://stuffyies.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  41. http://blogkusuperstar.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  42. http://wwweffafarhana.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  43. http://jombercontest.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  44. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  45. http://aisyasyahar.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  46. http://lappykuadewbloggyku.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  47. http://myname-ly.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  48. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  49. http://idahabdulrashid.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  50. http://hootiecyum.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  51. http://eyra1990.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  52. http://wordsofheart33.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  53. http://anisfhna.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  54. http://farahcreamypuff.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  55. http://rizalpaperbaghead.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  56. http://anamyhusnagiveaway.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  57. http://hanisarahim.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  58. http://umikasum.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  59. http://nurulain26.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur_25.html
  60. http://owns-life-story.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  61. http://narumihuda.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  62. http://dreamstarszenith.blogspot.com/2013/11/bismillahirrahmanirrahim.html
  63. http://anggerikawsem.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  64. http://darkgreyunicorn.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  65. http://badlishahazman.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  66. http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html*
  67. http://farraanuar.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  68. http://azminanordin.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  69. http://simplesyara.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  70. http://fattytissue.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  71. http://cikvoldermort.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  72. http://mimiatia.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  73. http://purplelicious-mystorry.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  74. http://tokmimicapayam.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  75. http://applehijaulife.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  76. http://sstrangler.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  77. http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  78. http://imaneeda.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  79. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  80. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  81. http://ilovedeminho.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  82. http://missnaddd.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  83. http://beautifully98.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  84. http://zharif-nazmi.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  85. http://wanalipwaniye.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  86. http://coolpixxxx.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-dan-nur.html
  87. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  88. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  89. http://losingmymelody.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  90. http://ratugiveaway.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  91. http://ilia-asya.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  92. http://lovemisteraa.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  93. http://gucciey.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  94. http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  95. http://niesabella.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  96. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/12/k-end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  97. http://naughtynadiewooo.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  98. http://amykhudzari.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  99. http://repackagedmemories.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  100. http://jehanlifestory.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  101. http://ceritahidupgadis.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  102. http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  103. http://lemoncandy-angel.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  104. http://didi-the-kaito.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  105. http://ashirahazif98.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  106. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  107. http://nursaidatulazwaa.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  108. http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  109. http://just-myyself.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  110. http://inpiniteuo.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  111. http://zaza96.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  112. http://anis-nabilah.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  113. http://diaryzakiah.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  114. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  115. http://miss-double.blogspot.com/2013/12/blog-post.html
  116. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  117. http://anabiha.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  118. http://suza92.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  119. http://giveawaydancontestblog.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  120. http://missyoungjae.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  121. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  122. http://spongebobitusayapunya.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  123. http://irahlifestory.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  124. http://nurhidayahsalim97.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  125. http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  126. http://nadhirahyasmin.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  127. http://haiikittykawaii.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  128. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  129. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  130. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  131. http://ceritasitelingabulat.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  132. http://myshiningshawol.blogspot.com/2013/12/httpsebabakusabrinablogspotcom201311end.html
  133. http://therandomentries.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  134. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  135. http://jessthirteenian.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  136. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  137. http://idreyldreams.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  138. http://pastelrainbow88.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  139. http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  140. http://mynameisnaena.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
  141. http://p1r4h.blogspot.com/2013/12/end-year-giveaway-by-sabrina-sa-nur.html
 Yang Ina tandakan "*" , Blog have been removed.
Alhamdulillah.... Selesai sudah Ina blogwalking korang :D Gembira akhirnya dpat singgah semua perserta yg join giveaway Ina ni. Jutaan terima kasih Ina ucapkan kepada korang semua. Tanpa korang, tak jadi Ina buat giveaway ni. Terima kasih sangat.

Ina tak sangka, giveaway Ina dapat sambutan daripada 140 blogger :) Alhamdulillah :D Ina bersyukur sangat.

Okay, apa lagi ? Jom lah blogwalking semua peserta ni ♥♥♥ 

Bye, assalamualaikum :)